Avatar
Pui Ip Lam
Partner

Pui Ip Lam

De kennis en ervaringen die ik heb opgedaan bij grote bedrijven wil ik graag delen met ondernemers in het mkb. Mijn visie is dat de financiële administratie zich naar een toekomst moet ontwikkelen, waar de cijfers als dashboard 24/7 voor de ondernemer beschikbaar zijn. U zult mij leren kennen als een doener die strategisch en doelgericht werkt. Ik woon en werk in Breda, de karaktervolle stad waar ik mij helemaal thuis voel.

Bekijk mijn LinkedIn profiel

Studie en carrière

Na mijn studie aan de heao in Eindhoven, waar ik bedrijfseconomie heb gestudeerd, ben ik de financiële dienstverlening in gegaan. Mijn carrière begon bij Arthur Andersen, toen nog een van de ‘big five’ accountantskantoren. Met SPQR als tussenstap ben ik bij een dochteronderneming van Caterpillar begonnen als controller. Gedurende de jaren in het corporate bedrijfsleven begon mijn ondernemershart steeds sneller te kloppen. Ik had het naar mijn zin, maar het verlangen naar een eigen kantoor kon ik niet negeren.

Ondernemen

In 2008 zijn Ta-Tung en ik ons kantoor begonnen. De combinatie van onze kennis en ervaring, accountancy en controlling,  leek ons een goede basis voor optimale ondersteuning van ambitieuze ondernemers. Met name de kracht van het op gezette tijden opmaken van de cijfers en deze door te lopen, wat gebruikelijk is in het corporate bedrijfsleven, is een onderdeel waar mkb ondernemers niet altijd aan toekomen. Door de kruisbestuiving van onze best-practices ervaringen en deze toe te passen in onze dagelijkse praktijk, willen wij een toegevoegde waarde leveren aan onze cliënten.

Vrije tijd

Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met mijn gezin. Verder sta ik graag op de tennisbaan, pak ik regelmatig mijn clubs voor een ronde op de golfbaan en hou ik van actieve vakanties.